اصول کار با روتیواتور چگونه است؟ نحوه کار روتیواتور این گونه است که در عمق مشخصی خاک را بریده و آن را نرم می کند. این کار سبب می شود که علف های هرز خاک با خاک مخلوط شوند و شرایط برای بذرپاشی محیا می شود. در این مقاله قصد داریم راهنمای استفاده از روتیواتور را به طور کامل توضیح دهیم.
روتیواتور و انواع آن
منابع آب ذخیره شده در کشور مصارف گوناگونی دارند و از این مقدار حدود60% آن به استفاده کشاورزی مربوط می شود امروزه با توجه به کمبود آب حفظ رطوبت خاک از اهمیت ویژه ای برخور داراست. به همین دلیل است که امروزه خاک ورزی و زیر و رو کردن خاک به روش سنتی توصیه نمی شود. روتیواتور ها به دو شکل پشت تراکتوری و تیلر روتاری تولید می شوند. از روتیواتورهای پشت تراکتوری برای انجام کارهای کشاورزی سنگین استفاده می کنند. هنگام استفاده از روتیواتور های پشت تراکتوری خاک برگردانده نمی شود بلکه آن بریده و با هم مخلوط می شوند. امروزه نسبت به گذشته از این محصول استفاده بیشتری می شود. در ادامه قصد داریم طرز کار با روتیواتور و نکات ضروری که قبل از استفاده باید بدانید را توضیح دهیم.
قبل از استفاده از روتیواتور به چه نکاتی باید توجه کرد:
قبل از استفاده و به کارگیری روتیواتور باید نکات مهمی را بدانید از جمله:
- سطح روغن گیربکس و محفظه چرخ دنده را چک کنید
- اتصالات سه نقطه ای روتیواتور را به نقاط اتصال تراکتور را بررسی کنید
- مرحله سوم نصب گاردان کلاچ دار روی شفت هزار خاری روتیواتور می باشد. هنگام نصب به درستی این کار توجه داشته باشید که نحوه اتصال کاملا اصولی پیش رود.
- اگر پس از نصب گاردان متوجه شدید طول آن زیاد است به اندازه استاندارد کوتاه کنید
- بافت خاک نرم، متوسط، سنگین تقسیم می شود. پیچ های فنر لنت باید تنظیم شوند در صورتی که این کار انجام نشود کلاچ دستگاه به درستی کار نمی کند. محکم بودن بیش از حد این اتصال سبب انتقال ضربه به گیربکس می شود.
- قبل از اینکه روتیواتور شروع به کار کند، بعد از تصال به تراکتور حدود یک ساعت با دور 540 شفت تراکتور کار کند.
- گریس خورها را با گریس پرکنید
مزایای استفاده از روتیواتور:
یکی از بزرگترین مزایای استفاده از روتیواتور مرطوب نگه داشتن خاک می باشد0 این کار باعث می شود تا در مصرف آب صرفه جویی شود. روتیواتور به دلیل عمکرد چرخشی اش خاک را به خوبی مخلوط می کند و در نتیجه برای بذر پاشی خاک را آماده می کند. سرعت دستگاه روتیواتور به مدل آن دستگاه بستگی دارد. مدل گیربکسی دستگاه این امکان را می دهد تا سرعت دلخواه خود را تنظیم کنید. این دستگاه به دلیل داشتن موتور قدرتمند و پره های بزرگش در کمترین زمان مساحت زیادی از زمین را شخم می زند.
راهنمای استفاده از روتیواتور:
- در زمان ورود و خروج روتیواتور از خاک اهرم جک سیستم هیدرولیک را آهسته بالا و پایین ببرید. برای انجام این کار شیر اهرم کنترل هیدرولیک را روی دامنه متوسط رو به پایین وصل کنید.
- نکته بعدی اصول کار با روتیواتور این است که شفت را روی 540 دور تنظیم کنید.
- برای شخم زنی هرچه سرعت شخم زنی تراکتور بیشتر باشد کلوخ های بیشتری باقی می ماند و درنتیجه موجب استعلاک تراکتور می شود.
- اگر خاک زمین شما بافت نرمی داشته باشد با دنده سنگین سرعت تراکتور را کاهش دهید و سپس در پشت روتیواتور را تا حد ممکن پایین بیاورید.
- در حین کار با این دستگاه، روتیواتور باید از اهرم کنترل عمق در سیستم هیدرولیک ، برای بالا و پایین بردن روتیواتور استفاده کند.
- اگر در هنگام کار گل و لای کف روتیواتور چسبیده باشد حتما آن را جدا کنید