خرید روتیواتور | هامین کشت

خرید روتیواتور

هامین کشت در زمینه خرید ادوات کشاورزی میباشد و همان طور که می دانید یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند سبب موفقیت در کشت و کار و کشاورزی شود، مهیا سازی و آماده کردن خاک محل کشت است. این امر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند تاثیرات شگرف و موثری را بر کیفیت محصول و افزایش درآمد داشته باشد. از قدیم الایام از ابزارهای مختلفی برای مهیا سازی زمین کشاورزی استفاده می شده است. با پیشرفت علم و صنعت، استفاده از ابزارهای کارآمد برای این منظور گسترش بسیار یافته است. یکی از وسیله هایی که در عصر حاضر می تواند در این امر ما را یاری دهد، روتیواتور است. همچنین از خرید تریلی کشاورزی های هامین کشت هم بهره ببرید

قبل از خرید این ویدئو رو ببنید

دسته بندی انواع رتیواتور ها

خرید روتیواتور کشاورزی

همان طور که می دانید یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند سبب موفقیت در کشت و کار و کشاورزی شود، مهیا سازی و آماده کردن خاک محل کشت است. این امر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند تاثیرات شگرف و موثری را بر کیفیت محصول و افزایش درآمد داشته باشد. از قدیم الایام از ابزارهای مختلفی برای مهیا سازی زمین کشاورزی استفاده می شده است. با پیشرفت علم و صنعت، استفاده از ابزارهای کارآمد برای این منظور گسترش بسیار یافته است. یکی از وسیله هایی که در عصر حاضر می تواند در این امر ما را یاری دهد، روتیواتور است. این وسیله که با نام تیلر دوار نیز شناخته می شود از ابزار آلات کشاورزی به حساب می آید. روتیواتور می‌تواند به منظور آماده کردن شرایط زمین و شخم زدن آن مورد استفاده قرار گیرد. این وسیله می تواند به خوبی بستر کشت و خاک را برای کاشت محصولی با کیفیت آماده کند. شاید بپرسید که همین کار را گاوآهن نیز انجام می دهد؛ اما استفاده از این وسیله مزیت های بیشتری نسبت به گاو آهن دارد.

خرید روتیواتور کشاورزی | هامین کشت

تفاوت روتیواتور و گاوآهن چیست؟

 در نگاه اول هر دوی این وسیله ها برای شخم زدن و زیر و رو کردن خاک مورد استفاده قرار می گیرد تا زمین برای کشت و کار آماده گردد. اما باید بدانید که در گاوآهن ها تیغه های متصل شده حرکتی به سمت چپ و راست دارند. در روتیواتور ها به این شیوه عمل نمی شود بلکه تیغه های متحرک و دواری وجود دارد که حالتی چرخنده دارند. چرخش این تیغه ها درون خاک می تواند بسیار عملیات شخم زدن را باکیفیت تر نموده و با زیر و رو کردن سطح بستر کشت به دریافت محصولی با کیفیت تر به ما کمک کند. همچنین این دستگاه ها قدرت بالا و راندمان بسیاری دارند و به همین دلیل می توانند در مدت زمانی به مراتب پایین تر مساحت و حجم بیشتری از باغ و زمین های کشاورزی را مهیا کشت و کارکنند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده صحیح با رعایت نکات ایمنی می تواند به سلامت شما و دستگاه کمک بسیاری کند.

انواع روتیواتور

 روتیواتور ها بسته به نوع کاربری و اهدافی که مد نظر شما است در انواع مختلفی طراحی شده که به طور اختصاصی و استفاده صحیح از آن می توان نتایج بسیار عالی را مشاهده کرد. در ادامه در ابتدا انواع روتیواتور را معرفی می کنیم. روتیواتور ثابت، روتیواتور کشویی هیدرولیکی، روتیواتور کشویی دستی، روتیواتور بسترساز جهت بذر و روتیواتور دارای سنسور از انواع مختلف این دستگاه به حساب می آیند.

روتیواتور چگونه کار می کند؟

 همانطور که در بالا اشاره شد از انواع وسیله و ابزار آلات کشاورزی است که به منظور شخم زدن بستر خاک مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله وسایل و ادواتی به حساب می‌آید که پشت تراکتور وصل می شود. از آنجایی که روتیواتور ها پشت تراکتور و تیلر ها متصل می گردد می توان آن را در دو دسته روتیواتور تیلری و روتیواتور تراکتوری نیز دسته بندی نمود. با توجه به حجم و مساحت می توان روتیواتور ها را به تراکتور و یا در ابعاد باغی و کوچکتر با تیلر همراه نمود. از این وسیله می توان برای بهینه سازی خاک در مراحل اولیه و ثانویه استفاده نمود. به اذعان بسیاری از کشاورزان و باغداران بهره گیری از روتیواتور در انواع مزارع محصول، می تواند کیفیت کشت و محصولات را بالا ببرد. همچنین مصرف سوخت کم و هزینه های اندک آن می تواند آن را به گزینه‌ای مناسب برای این کار تبدیل کند.

کاربرد و مزایای روتیواتور

به این وسیله تیلر دوار نیز می گویند و می توان از آن علاوه بر شخم زدن زمین برای هرس کردن زمین کشاورزی نیز بهره مند شد. در زمان استفاده از این وسیله به خوبی می‌توان مزیت ها و تفاوت های آن را با دیگر وسیله های کشاورزی کاملا احساس کرد. یکی از مزیت های استفاده از دستگاه روتیواتور این است که در زمان استفاده از این وسیله آب ذخیره شده در خاک از بین نخواهد رفت و به بهترین شیوه رطوبت و مقدار آب موجود در زمین حفظ می گردد. در شرایط فعلی کشور و کمبود آب و همچنین هدر رفتن آب های کشاورزی و زیرزمینی، استفاده کردن از این گونه وسیله ها می تواند هم هزینه‌ها را کاهش دهد و هم این که هدر رفت آب را بسیار کاهش دهد که این امر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

تاریخچه ساخت و استفاده از روتیواتور

 شاید بخواهید بدانید که این وسیله در چه زمانی ساخته شد و مراحل آن چگونه بوده است. فردی به اسم شارل در سال ۱۹۴۶ این وسیله را ابداع نمود که البته در اوایل آن دوره در مورد استقبال زیادی قرار نگرفت اما بعد از گذشت مدتی و توجه به کمبود آب و منابع آبی زیرزمینی نظر کشاورزان را به خود جلب نمود. بعد از این زمان بود که تعداد استفاده کنندگان از این دستگاه کم کم افزایش پیدا کرد. روتیواتور  قادراست که سطح خاک را با عمق مشخص و یکنواخت شغل زده و مخلوط کند. به طور مثال می توان گفت که این وسیله تقریباً ۲۲ سانتیمتر از عمق خاک را به طور یکنواخت می کند و در طی این فرایند ساقه و شاخه های علف های هرز  با خاک سطح مخلوط گردیده که می تواند کمک بزرگی به حفظ نمودن آب و رطوبت خاک باشد و همچنین بستری مناسب جهت پاشیدن بذر را فراهم کند.

باید به این نکته توجه داشته باشید که روتیواتور خاک را پشت و رو نمی کند اما قادر است آن را کاملاً حالت خورد و پودری درآورد. اگر در محیط هایی مانند باغ و فضاهای کوچک قصد استفاده از این وسیله را دارید بهتر است با تیلر کوپل گردد. اما اگر قصد استفاده از روتیواتور در حجم های بزرگ و زمین های وسیع را دارید باید آن را با تراکتور همراه سازید. از زمان ساخته شدن این دستگاه نیروی محرک ای لازم برای چرخش تیغه ها از موتور گرفته می گردد ونیرو از این طریق انتقال پیدا می کند. مزیت این امر در این است که از نیروی کششی برای انجام کار استفاده نمی گردد و به همین دلیل مقدار فشرده بودن خاک و فشار بر تراکتور را به خوبی کاهش می دهد. امروزه در کشاورزی های وسیع و تقریباً صنعتی، آماده سازی زمین جهت کاشتن بذر ها بدون استفاده از این دستگاه بسیار سخت و حتی غیر ممکن گردیده است. در این شرایط و برای به دست آوردن کیفیت بالا در ابتدا زمین مورد نظر با گاوآهن شخم زده می‌شود و سپس توسط روتیواتور خاک های جدا شده از شخم کنده شده نرم گردیده و برای کاشت مطلوب و با کیفیت آماده می شود. ممکن است در زمین هایی بقایای از کشت محصولاتی چون نیشکر، گندم، ذرت و… وجود داشته باشد. با استفاده از روتیواتور می‌توان این بقایای مزاحم را از بین برد. دستگاه روتیواتور به گونه ای طراحی شده است که بعد از استفاده از آن هیچ گونه برآمدگی اضافه و کلوخه در سطح خاک مشاهده نمی گردد و به زیبایی خاکی صاف و مطلوب برای انجام عملیات کشاورزی مهیا است. فرایند کار تیغه های روتیواتور به اینگونه است که پس از ضربه خوردن آنها با خاک، قسمت های سفت و کلوخی در اثر این برخورد به تکه های کوچک تقسیم شده و پس از از برخورد با صفحه ای که در پشت دستگاه قرار دارد بر روی خاک جریان پیدا میکند. در اثر ضربه و برخورد با صفحه پشتی ذرات خاک کاملا پودر می گردد و به همین دلیل شاهد سطحی صاف و مناسب خواهیم بود.

تیغه های روتیواتور چگونه است؟

 تیغه ها در این دستگاه به گونه ای قرار می گیرند که تنها یک تیغه با زمین اتصال پیدا کند. شکل تیغه ها در این دستگاه شبیه به L انگلیسی بوده و با فرمی راست و چپ و حالت یکی در میان قرار گرفته است. اگر بر روی سطح خاک کودک وجود داشته باشد به خوبی توسط این دستگاه با خاک سطح زیرین مخلوط شده که این هم از مزیت های خوب این دستگاه محسوب می گردد. تعداد تیغه های مورد استفاده در روتیواتور به عواملی چون قدرت و توان تراکتور مورد استفاده و همچنین مساحت زمین مورد نظر بستگی دارد. انواعی از تیغه های روتیواتور مانند تیغه های هشت پر ۳۲ تیغه هیدرولیک، تیغه شش پر ۲۴ تیغه ثابت، تیغه های چهارتایی معمولی و تیره های ۶تایی کشویی دستی اشاره را می توان اشاره نمود.همچنین با توجه به مساحت زمین مورد نظر و قدرت دستگاه کشنده میتوان تعداد تیغه ها را به صورت های متفاوت قرار داد. باید دور و سرعت محور و همچنین شفت مورد استفاده شده در زمان کوپل شدن ۴۵۰ دور در دقیقه باشد. اگر می خواهید که به دستگاه در زمان شخم زدن در زمان مواجهه با سنگ، ریشه درختان، اجسام سفت و… به دستگاه شما آسیب کمتری وارد شود باید از گاردن کلاچ استفاده کنید. همچنین باید به منظور انتقال دادن قدرت و تنظیم کردن سرعت و دور شفت از گیربکس مناسب استفاده نمود.

به طور خلاصه می توان شکل تیغه های روتیواتور را در ۴ دسته قرارداد. تیغه های ال شکل، تیغه های c شکل، تیغه های گلدانی و تیغه های فیاتی از انواع اشکال تیغه در دستگاه روتیواتور هستند.

دستگاه روتیواتور از چه اجزایی تشکیل شده است؟

 دستگاه روتیواتور دارای یک قالب است که جنس آن از فولاد ساخته شده است و همچنین تیغه های مورد نظر بر روی محور چرخنده جای گرفته است. جنسی که برای ساخت تیغه ها استفاده می شود از انواع کربن، فولاد کربن متوسط و یا اینکه از فولاد آلیاژی می باشد. عامل چرخش روتیواتور محوری با نام PTO  در تراکتور است که توسط آن می چرخد. طی این فرایند ابتدا شفت ها و پس از آن تیغه ها شروع به چرخش می کند. دیگر اجزای دستگاه روتیواتور به شرح زیر می باشد:

  1. گیربکس دستگاه
  2. محور گیربکس
  3. تیغه روتیواتور
  4. پره های روتیواتور
  5. اتصال های سه نقطه ای
  6. پایه نگهدارنده
  7. قسمت محافظت کننده تیغه
  8. درب محل روغن
  9. پیچ تخلیه کردن روغن موجود در گیربکس
  10. محافظت کننده چرخ دنده ها
  11. پیچ و اجزای رگلاژ کننده زنجیر دستگاه
  12. محل های گریس خور
  13. نواحی اتصال و ورقه های محافظت کننده بدنه دستگاه روتیواتور

وظایف اصلی دستگاه روتیواتور

 دستگاه روتیواتور یا گاوآهن دوار از مزیت های بسیاری برخوردار است. مهمترین دلیل استفاده از این دستگاه مهیا نمودن بستری مناسب جهت کشت بذر است و همچنین با کمک این دستگاه می توان به کم شدن میزان کشش در اجرای این امر اشاره کرد. به این دلیل استفاده از نیروی کششی و فشار زیاد به دستگاه کم شده و انرژی مورد نظر و توان مورد استفاده به صورت چرخشی مورد استفاده قرار گرفته و از طریق کشش، استهلاک و مصرف انرژی کمتری را شاهد خواهیم بود. پس از اتمام کار شاهد سطحی یکنواخت بدون برجستگی های مزاحم خواهیم بود. به طور خلاصه مزیت استفاده از روتیواتور ها بدین شرح است:

  • بقایای گیاهی از کشت قبلی و یا گیاهان رشد کرده توسط این دستگاه خرد شده و با خاک مخلوط می گردد. علاوه بر رفع موارد مزاحم می‌تواند این مواد مورد تغذیه گیاه نیز در آینده قرار بگیرد.
  • این دستگاه به خوبی می تواند در بسیاری از مواقع جایگزین خوبی برای گاوآهن، هرس بشقابی و دیگر هرس کننده ها در زمان آماده نمودن خاک و مهیا شدن برای کشت بذر باشد.
  • همچنین قابلیت این را دارد که مراحل وجین و سله شکنی محصولات کشاورزی که به طور ردیفی کاشته می شوند را نیز انجام دهد.
  • استفاده از روتیواتور به خوبی می‌تواند به احیا نمودن مراتع و چراگاه ها کمک بسیاری کند.
  • با کمک روتیواتور می توان زمین هایی که به صورت بایر هستند و کشت و کاری در آن ها صورت نمی پذیرد را به خوبیِ احیا و آماده استفاده کردن نمود.
  • یکی از عواملی که می‌تواند موارد مضر چون لارو حشرات، کرم ها و… را از بین ببرد، استفاده از دستگاه روتیواتور است.
  • این دستگاه به خوبی قادر است که خاک مورد نظر شما را در زمان کشت به طور نواری مخلوط کند.

موارد کاربرد روتیواتور

 همانطور که در بالا متوجه شدید برای شخم زدن خاک مورد استفاده قرار می‌گیرد اما از آنجایی که تیغه ها درون خاک می چرخند شرایطی فراهم می شود که بستر کشت به صورت نرم و ریز دانه در بیاید. به طور مثال در زمانی که قصد کاشت جوی و پشته دارید بهترین گزینه برای نرم بودن خاک و از بین بردن گروه ها استفاده از این دستگاه است. البته باید به این مورد دقت داشته باشید که از آنجایی که در زمان کار با این دستگاه خاک کاملا به صورت پودری تبدیل می شود، فرسایش خاک باید مورد توجه قرار گیرد که این امر می‌تواند در برخی از مواقع برای طبیعت مضر باشد. همچنین برای از بین بردن علف و گیاهان هرز رویش کرده و همچنین بقایای محصولات  قبلی دستگاهی مناسب و کاربردی است که به سرعت می تواند این کار را انجام دهد.

معرفی انواع روتیواتور

 همانطور که در بالا به طور مختصر به آن اشاره شد روتیواتور ها بسته به نوع کاربرد در چهار دسته دسته بندی شدند. در ادامه این مطلب به طور مشروح راجع به هر کدام از روتیواتور ها  توضیح داده خواهد شد.

  • روتیواتور کشویی دستی: از انواع ابزار آلات به منظور شخم زدن با تراکتور و یا تیلر است به طور مثال برای باغ های میوه و شخم زدن پای درختان مانند سیب مناسب است. این گونه دستگاه ها این توانایی را دارند که در زمان حرکت نیروی کشنده به طور دستی از کنار نیروی محرکه مانند تراکتور به سمت پای درخت رفته و خاک آن ناحیه را با عمق حدود ۲۵ سانتی متر کاملا زیر و رو نماید و کلوخه ها را به خاکی نرم تبدیل نماید. این دستگاه قادر است در محل‌هایی با عرض ۱۶۰ سانتیمتر به فعالیت بپردازد. این مدل از دستگاه روتیواتور می تواند در هر ردیف خود شش تیغه داشته باشد که تعداد کل آن را به ۴۲ عدد برساند. روتیواتور کشویی دستی به خوبی می تواند علف های هرز را همزمان با عمل شخم از بین ببرد. در انواع روتیواتور های معمولی در هر ردیف می توان ۴عدد تیغه متصل نمود.
  • روتیواتور سنسور دار: اینگونه از روتیواتور ها در انتهای پشتی تراکتور وصل می شود. کاربرد اینگونه از وسایل در باغ ها است و میتواند بین ردیف درختان و سطح مزرعه را شخم بزند. برای انجام بهتر و دقیق تر این کار روی این دستگاه سنسوری الکتریکی تعبیه شده است تا هنگام مواجهه با موانع و درختان به آنها برخورد نکرده و در مسیر درست حرکت نماید. اگرقصد استفاده از این گونه روتیواتور ها را در ابعاد کوچکتر و یا فضاهای باریک تر را دارید، می توانید ابعاد مناسب خود را به تیلر متصل نمایید در غیر این صورت در فضاهای بزرگتر به راحتی در پشت تراکتور متصل می شود.
  • روتیواتور بازویی سنسوردار:  از انواع دستگاه های شخم زنی مدرن و به روز به حساب می آید که وظیفه آن متلاشی کردن، از بین بردن و خرد کردن علف های هرز است. در مکان های پر درخت و مکان هایی که تجمع وجود دارد روتیواتور بازویی سنسوردار، سنسور الکتریکی دقیقی دارد که می تواند فضا را شناسایی کرده تا با درختان برخورد ننماید و پس از تغییر جهت به دور درخت باز می گردد و کار خود را به درستی انجام می دهد. بازوهای روتیواتور بازویی سنسوردار قادر است تا دو مترو سی سانتی متر بلند شود و در این محدوده عملیات های شخم زنی را در حوالی و پای درختان به انجام برساند. به این نکته نیز باید دقت نمود که تراکتور های متصل به این نوع از روتیواتور ها باید توانی 35HP  به بالا داشته باشند. در مزارع و باغ هایی که محصولات به صورت کشت ردیفی و منظم هستند تا عرض ۷۵ سانتی متر قابل استفاده بوده و همچنین سرعت کار نیز افزایش پیدا میکند.
  • روتیواتور سنسوردار باغی:  از این روتیواتور ها بیشتر در فصل بهار استفاده می شود زیرا در این زمان است که باید زمین مهیا و آماده زیر و رو کردن و کشت باشد. در این فصل ممکن است علف های هرز در محل کشت رویت شود و خاک نیز باید از نرمی مناسبی برخوردار باشد. برای این منظور است که روتیواتور سنسوردار باغی همزمان با نرم کردن خاک به مناطق زیرین نیز هوا می رساند که این امر سبب می‌شود که گیاه مورد نظر ما رشد بهتری را تجربه کند. در بیشتر موارد برای کار با این دستگاه از تیلر ها استفاده می شود. در محل هایی که کشته های ردیفی صورت می گیرد می توان با روتیواتور سنسوردار باغی سرعت را بسیار بالا  برد. جالب است بدانید که با توجه به کاربرد و قابلیت های این دستگاه در سال های اخیر بسیار در باغ های پسته در نقاط مختلف ایران مورد استفاده قرار گرفته است. 
معرفی روتیواتور | هامین کشت

انواع روتیواتور با توجه به حجم کاری

البته از آنجایی که در بسیاری از موارد می توان با توجه به حجم کاری و فضای مورد نظر به طور سفارشی روتیواتور طراحی کرد نمی توان دسته بندی خاصی را در نظر گرفت اما بر اساس حجم کاری و سنگین یا سبک بودن عملیات می توان آن را در سه دسته اصلی قرار داد:

 روتیواتور های عملیات سبک: اینگونه از روتیواتور ها در ابعادی کوچک ساخته می شوند که بیشتر کاربرد آن در باغ ها می باشد. این دستگاه ها قادر هستند که تا عمق ۵ از خاک را برای آماده سازی کشاورزی نرم و آماده کنند. همچنین به منظور نابودی علف های هرز مورد استفاده قرار می گیرند.

 روتیواتور برای کارهای متوسط: از این گونه از دستگاهها برای ایجاد کردن محوطه نهالستان، گلخانه و باغ استفاده می گردد. روتیواتور های متوسط شرایط را به خوبی برای حفظ و جذب رطوبت خاک فراهم می کنند. توانایی این دستگاه های کشاورزی شخم زدن خاک تا عمق ۶ اینچ است همچنین به خوبی می‌تواند با هوادهی خاک شرایط مناسبی را برای گیاه ایجاد نماید. علاوه بر انجام صحیح اینگونه از عملیات ها به هیچ وجه آسیب به دیگر گیاهان و محصولات کشاورزی نمی رساند.

 روتیواتور برای امور سنگین:  این دستگاه ها برای زمین های کشاورزی بزرگ بسیار مناسب است و می‌تواند تا عمق ۷ اینچ را بسترسازی و شغل بزند. این دستگاه ها قادر هستند با قدرت مناسب و کیفیت بالا به راحتی از عهده عملیات های حجیم و سنگین بر بیایند.

تیغه های روتیواتور و کاربرد آن

 برای شخم زدن مناسب با توجه به شرایط و خواسته های ما می توان از تیغه های مختلفی استفاده کرد. به طور مختصر با انواع تیغه و شرح وظایف آن آشنا می شویم. برای انواع روتیواتور اشکال مختلفی از طریق وجود دارد اما تیغه ال شکل روتیواتور از انواع متداول و معمول آن است. این نوع از تیغه ها جهت استفاده در شرایطی که خاشاک سنگین وجود دارد می تواند نسبت به بقیه تیغه ها  اولویت داشته باشد زیرا تماس بیشتری با خاک پیدا کرده و ناحیه و محدوده بیشتری را می تواند عملیات انجام دهد می‌تواند به خوبی اکثر خس و خاشاک موجود در خاک را خرد و مخلوط نماید. تیغه های ال شکل برای از بین بردن علف های هرز نسبت به دیگر انواع تیغه عملکرد بهتری دارد اما خاک را کمی کمتر خورد می کند. طبق تحقیقات انجام شده مشخص گردیده است که تیغه هایی به شکل L مواد شیمیایی را نیز از عرض و عمق بهتر پخش و توزیع می کند. از انواع دیگر مرسوم تیغه روتیواتور می‌توان به تیغه c شکل اشاره کرد. اگر خاک شما حالتی سفت و محکم داشته باشد اما مقدار بقایای علف هرز و گیاهی در آن کمتر باشد استفاده از این تیغه بسیار مناسب است. اگر زمین شما سفت و محکم می باشد استفاده از این تیغه ها کار شما را آسان تر می کند زیرا تماس سطحی کمتری با خاک داشته و فشار بیشتری را بر خاک اعمال می کند. این نوع از تیغه ها نسبت به تیغه های L انحنای بیشتری دارد و همچنین کمتر محور گردنده را مسدود میکند چون نسبت به انواع تیغه ال بار کمتری را برمیدارد و همچنین تمایل خاک مرطوب برای چسبندگی و درگیری محور چرخنده و روکش کمتر می شود. از این نوع از تیغه ها برای عملیات در خاک های سنگین و مرطوب و شرایطی که رطوبت  موجب چسبندگی میشود، استفاده می گردد. 

کاربرد تیغه روتیواتور | هامین کشت

روتیواتور ثابت

این دستگاه در زمین های کشاورزی مانند جو، گندم، شالیزار ها و پنبه و باغ های مرکبات مورد استفاده قرار می گیرد. از این دستگاه برای سله کشی و همچنین زدودن و از بین بردن علف های هرز استفاده می شود. یکی از مزیت ها و مشخصه های این دستگاه این است که برخلاف موارد مشابه گل و لای و تکه های خاک به سمت اپراتور پرتاب نمی گردد. خوشبختانه روتیواتور ثابت امروزه برای انواع تراکتور های مختلف بهینه سازی و به روز رسانی شده است. 

روتیواتور ثابت | هامین کشت

ابعاد و مشخصات روتیواتور های مختلف

چطور می تواند با توجه به نیاز شما ساخت و طراحی شود اما در ادامه این مطلب ابعاد و تعداد طرح های کشویی نیز با عرض کاری مشخص معرفی می گردد تا در صورت نیاز بتوانید موردی را که متناسب با کار و مساحت شما است را انتخاب نمایید. ابعاد و انواع روتیواتور شامل موارد زیر است:

  • روتیواتور ۲۴ پره کشویی با عرض ۱۳۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۲۸ پره کشویی با عرض ۱۴۵ سانتی متر
  • روتیواتور ۳۲ پره های کشویی با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۳۶ پره کشویی با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۴۲ پره کشویی با عرض ۱۸۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۴۸ پره کشویی با عرض ۱۹۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۵۴ پره کشویی با عرض ۲۱۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۲۴ پره ثابت با عرض ۱۳۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۲۸ پره ثابت با عرض ۱۴۵ سانتی متر
  • روتیواتور ۳۲ پره ثابت با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۳۶ پره ای ثابت با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور ۴۲ پره ثابت با عرض ۱۸۰ سانتی متر
  • روتیواتوردوار۴۸ پره ثابت با عرض ۱۹۰ سانتی متر
  • روتیواتور دوار ۵۴ پره با عرض ۲۱۰ سانتی متر
  • روتیواتور دوار ۳۶ پره کشویی سنگین با عرض ۱۷۰ سانتی متر
  • روتیواتور دوار ۴۲ پره کشویی سنگین با عرض ۱۹۰ سانتیمتر
  • روتیواتور دوار ۴۸ پره کشویی سنگین با عرض ۲۱۰ سانتی متر
  • روتیواتور دوار ۵۴ پره کشویی سنگین با عرض ۲۳۰ سانتیمتر
  • روتیواتور دوار ۶۰ پره کشویی سنگین با عرض ۲۶۰ سانتی متر 

همانطور که مشاهده کردید می توانید با توجه به نیاز خود و ابعاد محصول دلخواه از انواع محصولات این دستگاه استفاده نمایید. همچنین انواع روتیواتور از لحاظ تعداد تیغه و ردیف ها نیز می تواند مورد بررسی قرار گیرد که در بیشتر مواقع به صورت سی و دو تیغه هیدرولیک هشتپ ر، ۲۴ تیغه ثابت سبک شش پر، چهار تیغه معمولی و شش تیغه کشویی دستی مشاهده می گردد. 

اقدامات لازم قبل از استفاده از روتیواتور

  1. قبل از آنکه عملیات شغل زدن با روتیواتور را آغاز نمایید بهتر است مقدار متوسط خاک مورد بررسی قرار گیرد. دانستن اندازه رطوبت بسیار مهم بوده و مخصوصاً در شرایطی که خاک حالتی فشرده دارد و تا به حال شخم نخورده است باید مورد توجه قرار گیرد. زیرا در این شرایط است که با توجه به مقدار رطوبت، خشکی و یا جنس خاک رفتار و نحوه عملکرد  روتیواتور دچار تغییر می گردد.
  2. قبل از اینکه عملیات شخم زدن با این دستگاه را آغاز نمایید بهتر است علف های هرز بزرگ و مزاحم حذف گردد زیرا وجود این گونه عوامل احتمال دارد که سبب گیر کردن این علف ها به تیغه های روتیواتور فراهم شود.
  3. قبل از انجام عملیات دستگاه روتیواتور را در سطحی افقی و صاف قرار دهید و سطح روغن گیربکس س و منطقه قرارگیری چرخ دنده ها را مورد بررسی قرار دهید. در صورت کم بودن روغن و واسکازین حتما آنها را به مقدار استاندارد برسانید.
  4. حتماً از اتصال درست سه نقطه ای به دستگاه تراکتور اطمینان پیدا کنید. در انجام این کار دقت داشته باشید.
  5. باید با دقت بسیار بالا عملیات اتصال گاردن کلاچ دار بهش رفت و موتور تراکتور انجام شود.
  6. پیچ فنر لنت کلاچ با دقت و توجه به سختی و نرمی خاک مورد نظر باید تنظیم شود. اگر این تنظیمات به درستی انجام نگیرد کلاچ به خوبی کار نخواهد کرد.
  7. قبل از اینکه کار را شروع کنید موتور تراکتور و روتیواتور ای که کوپل شده اند را با سرعت ۵۴۰ دور در دقیقه حتماً مدتی به صورت تستی بررسی کنید.
  8. نقاط گریس خور دستگاه حتماً باید پر باشند.
  9. قبل از اینکه عملیات را با روتیواتور شروع نمایید به تراز بودن دستگاه از جهت های طول و عرض دقت نمایید.
  10. از سفت بودن پیچ و مهره ها و پیچ های پره در این دستگاه مطمئن گردید.

برای مشاوره در مورد محصولات و خرید با ما تماس بگیرید